يک نشريه آمريکايي از احتمال خريد پهپادهاي ايراني از سوي دولت مکزيک براي مبارزه با کارتلهاي مواد مخدر خبر داد.
به گزارش سلام لردگان به نقل ازپايگاه خبري شبکه العالم؛ مجله آمريکايي "نشنال اينترست" روز پنجشنبه طي گزارشي تحليلي در زمينه امکان حضور پهپادهاي ساخت ايران بر فراز مکزيک نوشت: سفر چهار روزه علاالدين بروجردي رئيس کميته امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ايران به مکزيک، اولين مورد از اين دست بعد از پيروزي انقلاب ايران بود و از مهمترين دستاوردهاي اين سفر، امضاي قرارداد تحکيم روابط سياسي، فرهنگي و اقتصادي بين دو کشور بود.
به نوشته اين نشريه، بروجردي در بازگشت به ايران از علاقهمندي مقامات مکزيکي براي خريد پهپادهاي ساخت ايران خبر داده است. نشنال اينترست نوشته است که بعيد نيست که برخي مقامهاي عضو پارلمان مکزيک براي خريد پهپادهاي ايراني ابراز علاقه کرده باشند، چراکه خريد پهپادهاي ايراني براي مبازره با قاچاقچيان مواد مخدر عجيب به نظر نميرسد و بنابر برخي گزارشها اين کشور بازار خوبي براي فروش پهپاد ميباشد.
اين نشريه آمريکايي در ادامه گزارش خود ضمن اشاره به تلاشهاي مکزيک براي خريد پهپاد از منابع مختلف، درباره فناوري پهپادهاي ايران نوشت: «برخلاف مکزيک، ايران برنامههاي بومي نسبتا قوي در ساخت پهپاد دارد».
مرکز مطالعات پهپاد کالج آمريکايي «بارد» در اين رابطه نوشته است: «ايران يکي از قديميترين برنامههاي ساخت پهپاد را در اختيار دارد. علاقه ايران در بهبود و توسعه پهپادها در واقع به جريان نبرد اين کشور با عراق در دهه 80 ميلادي برميگردد».
ايران در آوريل سال 2013، 4 نمونه از پهپادهاي خود به نامهاي «عازم - 2»، «مهاجر»، «حازم -3 » و «سرير -110» را رونمايي کرد. از ديگر دستاوردهاي ايران در اين زمينه بايد به رونمايي از پهپاد «شاهد 129» اشاره کرد که نمونهاي از پهپاد اسرائيلي «هرمس 450» با برد 2000 کيلومتر و قدرت پرواز به مدت 24 ساعت ميباشد.
به گزارش اين نشريه آمريکايي، ايران در انتقال فناوري ساخت پهپاد به کشورهاي ديگر نيز تلاش دارد و گزارشها در اين زمينه به فروش و کمک در ساخت پهپاد به کشورها و گروههايي چون حزبالله لبنان، حماس، سوريه و سودان حکايت دارند که البته بايد مکزيک و نزوئلا را نيز به اين جمع اضافه کرد.
در انتهاي اين گزارش آمده است که بنابر اين محتمل ميباشد که بعضي از قانونگذاران و سياست مداران مکزيکي علاقه خود را به خريد پهپادهاي ايراني نشان داده باشند. ايران نيز بيشک اگر مکزيک بخواهد، پهپادهايش را به اين کشور ميفروشد تا از پرواز پهپادهاي خود در مرزهاي مکزيک بهرهمند شود. در اين ميان اگر واشنگتن حرفي براي گفتن در اين مورد داشته باشد، دستکم نبايد به اين زوديها انتظار داشت پهپادهاي ايراني در مکزيک به پرواز درآيند.
مکزيک با آمريکا 3145 کيلومتر (1954 مايل) مرز مشترک دارد و با چهار ايالت مهم اين کشور يعني تکزاس، نيومکزيکو، آريزونا و کاليفورنيا هم مرز است.
انتهاي پيام/